Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Ocellus s.r.o. Menu

Saint Clair

Společnost Saint Clair byla založena v roce 1991 Nealem a Judy Ibbotsonovými. Ti se zabývají pěstováním révy od roku 1978, hrozny prodávali finalizujícím firmám. K založení vlastního vinařství je vedli snaha ovlivnit výrobu vína až do konce. Již na vína z první zpracované sklizně v roce 1994 získali tří medaile, z toho na Sauvignon blanc zlatou. Od té doby získali více něž 50 zlatých medailí na výstavách na N. Zélandě a celém světě. A stali se jednou z neznámějších novozélandských vinařských firem. K úspěchu jim kromě entuziasmu pro vinohrady pomáhají vhodné půdní a klimatické podmínky vinařských poloh v Marlborough, ale i nejmodernější technologií vybavený sklep, vybudovaný v roce 2000, ve kterém vinařský tým vede zkušený sklepmistr J. Thomson.

Skladovací kapacita sklepa je 5 000 lt v nerezových nádobách, firma obměňuje 2 000 bariků z francouzského a amerického dubu. Vína jsou vyráběna ve třech jakostních a tedy i cenových řadách – VICAR´S CHOICE, PREMIUM (MARLBOROUGH), RESERVE.