Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Ocellus s.r.o. Menu

Wagram - Weingut Leth - Grüner Veltliner Gigama Grande Reserve 2013, 0,75l

Doporučujeme! NNovinka Wagram - Weingut Leth - Grüner Veltliner Gigama Grande Reserve 2013, 0,75l

Vlajková loď vnařství Leth. Hrozny pro toto víno pochází z vinic Brunnthal a Scheiben. Obě tyto vinice jsou zařazeny do prestižní kategorie Erste Lage. Podloží vinic je sprašové, bohaté na vápenec. Obě vinice jsou starší více než 50 let. Pouze ty nejkvalitnější a nejzdravější hrozny z těchto vinic jsou určeny pro výrobu tohoto unikátního vína. Sklizeň probíhá ručně. 

Dvě třetiny z celkového množství hroznů jsou po dobu 12 hodin nakvášeny na slupkách, poté proběhne lisování. Zbylá třetina je nakvášena na slupkách po dobu 2–3 týdnu, stejně jako červené víno. Následně jsou oba díly zceleny. Fermentace probíhá v dřevěných sudech, kde vína zůstávají a jsou školena na jemných kalech po dobu jednoho roku. Následujících 6 měsíců jsou v nerezových tancích. Do prodeje jdou po dvou letech. 

Ve vůnu najdeme meruňky, žluté jablko a pepř. Plné a komplexní tělo. V chuti najdeme maracuju a sotopy pepře. Lehce nasládlý ovocný závěr. 

Zbyttkový cukr: 6,6g/l, kyseliny: 5,1g/l

Potenciál zrání – až 10 let.

91 bodů Robert Parker

93 bodů Falstaff

94 bodů a vítěz soutěže Grand Cru Grüner Veltliner pořádané magazínem A La Carte

Dostupnost:
Skladem

800 Kč (661 Kč bez DPH)

Informace o produktu

Vlajková loď vnařství Leth. Hrozny pro toto víno pochází z vinic Brunnthal a Scheiben. Obě tyto vinice jsou zařazeny do prestižní kategorie Erste Lage. Podloží vinic je sprašové, bohaté na vápenec. Obě vinice jsou starší více než 50 let. Pouze ty nejkvalitnější a nejzdravější hrozny z těchto vinic jsou určeny pro výrobu tohoto unikátního vína. Sklizeň probíhá ručně. 

Dvě třetiny z celkového množství hroznů jsou po dobu 12 hodin nakvášeny na slupkách, poté proběhne lisování. Zbylá třetina je nakvášena na slupkách po dobu 2–3 týdnu, stejně jako červené víno. Následně jsou oba díly zceleny. Fermentace probíhá v dřevěných sudech, kde vína zůstávají a jsou školena na jemných kalech po dobu jednoho roku. Následujících 6 měsíců jsou v nerezových tancích. Do prodeje jdou po dvou letech. 

Ve vůnu najdeme meruňky, žluté jablko a pepř. Plné a komplexní tělo. V chuti najdeme maracuju a sotopy pepře. Lehce nasládlý ovocný závěr. 

Zbyttkový cukr: 6,6g/l, kyseliny: 5,1g/l

Potenciál zrání – až 10 let.

91 bodů Robert Parker

93 bodů Falstaff

94 bodů a vítěz soutěže Grand Cru Grüner Veltliner pořádané magazínem A La Carte

Parametry

Barva Bílé
Obsah alkoholu 13,7 %
Poznámka/Ocenění 91 bodů Robert Parker, 93 bodů Falstaff, 94 bodů A la Carte
Obsah zbytkového cukru suché
Obsah láhve 0,75 l

Fotografie (2)