Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Valpolicella - Antiche Terre - Valpolicella Ripasso Superiore 2015, 0,75l

Doporučujeme! NNovinka Valpolicella - Antiche Terre - Valpolicella Ripasso Superiore 2015, 0,75l

Vinice: Hrozny pocházejí s terasovitých vinic oblasti Valpantena, která je součástí Valpolicely. Najdeme zde půdy štěrkové, vulkanické a naplaveniny. Vedení révy je systémem Guyot nebo Pergola, sklizeň Probíhá ručně.

Výroba: Valpolicella Ripasso se liší od základní Valpolicelly tím, že na přelomu roku podstupuje druhotnou fermentaci s výlisky po víně Amarone. Tento proces zajistí pro toto víno plnější tělo a větší komplexitu. Hrozny pro Ripasso se sklízí v polovině září. Fermentace na šlupkách probíhá po dobu deseti dní při teplotě 25 stupňů Celsia. Po fermentaci je víno odděleno od pevných částic a stočeno do nerezových tanků. Na přelomu roku je toto víno přidáno k výliskům z vína Amarone a ponecháno po dobu 4–5 dní při teplotě 15–25 stupňů celsia. Následně je víno školeno po dobu 12 měsíců v malých i velkých dubových sudech.

Chuťový profil: Víno má intenzivní tmavě rubínovou barvu. Aroma je ovocné, najdeme třešně, koření a čokoládu. V chuti je jemné, sametové s hladkými taniny a dobře vybalancovanou kyselinkou.

Párování s jídlem: Doporučujeme ke grilovaným a pečeným červeným masům a zralým sýrům.

Doporučujeme servírovat při teplotě 18 ° C.

Potenciál zrání 5 až 8 let.

Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella. 

Dostupnost:
Skladem

303 Kč (250 Kč bez DPH)

Odrůda:

Informace o produktu

Vinice: Hrozny pocházejí s terasovitých vinic oblasti Valpantena, která je součástí Valpolicely. Najdeme zde půdy štěrkové, vulkanické a naplaveniny. Vedení révy je systémem Guyot nebo Pergola, sklizeň Probíhá ručně.

Výroba: Valpolicella Ripasso se liší od základní Valpolicelly tím, že na přelomu roku podstupuje druhotnou fermentaci s výlisky po víně Amarone. Tento proces zajistí pro toto víno plnější tělo a větší komplexitu. Hrozny pro Ripasso se sklízí v polovině září. Fermentace na šlupkách probíhá po dobu deseti dní při teplotě 25 stupňů Celsia. Po fermentaci je víno odděleno od pevných částic a stočeno do nerezových tanků. Na přelomu roku je toto víno přidáno k výliskům z vína Amarone a ponecháno po dobu 4–5 dní při teplotě 15–25 stupňů celsia. Následně je víno školeno po dobu 12 měsíců v malých i velkých dubových sudech.

Chuťový profil: Víno má intenzivní tmavě rubínovou barvu. Aroma je ovocné, najdeme třešně, koření a čokoládu. V chuti je jemné, sametové s hladkými taniny a dobře vybalancovanou kyselinkou.

Párování s jídlem: Doporučujeme ke grilovaným a pečeným červeným masům a zralým sýrům.

Doporučujeme servírovat při teplotě 18 ° C.

Potenciál zrání 5 až 8 let.

Odrůdy: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella. 

Parametry

Barva Červené
Obsah alkoholu 14 %
Obsah zbytkového cukru suché

Fotografie (2)