Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Luis Felipe Edwards - Carmenere Grand Reserva 2012 0,75l

Složení: 95% Carmeneré, 5% Cabernet Sauvignon Carmenére je silná odrůda intenzinví barvy, struktury a taninů. V chuti je víno výrazně ovocné s tóny třešní, ostružin a dubového dřeva. V ústech je cítit plné a bohaté tělo. Hrozny pochází z roviny v oblasti statku Puquillay. Vinice produkuje v průměru 8 t/ha hroznů a nabízí ideální podmínky pro optimální zrání. Půdy jsou hluboké, kamenité a dobře propustné. Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd. Díky výborným klimatickým podmínkám a správné péči mají hrozny dostatek vzduchu a přístup slunečního světla. Zralé hrozny jsou ručně sbírány během prvního týdne v květnu, kdy zralé bobule dosáhnou velmi tmavé barvy a intenzivní ovocné chuti, sladkosti a kulatých taninů. Hrozny jsou sklízeny do malých 14 kg bedniček a ihned se zpracovávají. Kvašení probíhá při 26°C po dobu 6 dnů. 100% vína je pak na 12 měsíců přemístěno do francouzských a amerických dubových sudů, kde se dokončuje proces výroby a probíhá zde malolaktické kvašení. Kyseliny 3,84g/l.

Dostupnost:
Skladem

259 Kč (214 Kč bez DPH)

Odrůda:

Informace o produktu

Složení: 95% Carmeneré, 5% Cabernet Sauvignon

Carmenére je silná odrůda intenzinví barvy, struktury a taninů. V chuti je víno výrazně ovocné s tóny třešní, ostružin a dubového dřeva. V ústech je cítit plné a bohaté tělo.

Hrozny pochází z roviny v oblasti statku Puquillay. Vinice produkuje v průměru 8 t/ha hroznů a nabízí ideální podmínky pro optimální zrání. Půdy jsou hluboké, kamenité a dobře propustné.

Klima je zde suché, přímořské. V údolí se střídají období s dešti od června do září s dlouhými suchými obdobími od listopadu do března. Teplotní rozdíly dosahují až 22°C mezi dnem a nocí, což poskytuje výborné podmínky pro pěstování hroznů. Především červených odrůd.

Díky výborným klimatickým podmínkám a správné péči mají hrozny dostatek vzduchu a přístup slunečního světla. Zralé hrozny jsou ručně sbírány během prvního týdne v květnu, kdy zralé bobule dosáhnou velmi tmavé barvy a intenzivní ovocné chuti, sladkosti a kulatých taninů.

Hrozny jsou sklízeny do malých 14 kg bedniček a ihned se zpracovávají. Kvašení probíhá při 26°C po dobu 6 dnů. 100% vína je pak na 12 měsíců přemístěno do francouzských a amerických dubových sudů, kde se dokončuje proces výroby a probíhá zde malolaktické kvašení. Kyseliny 3,84g/l.

 

Parametry

Barva Červené
Obsah alkoholu 14 %
Obsah zbytkového cukru suché
Obsah láhve 0,75 l

Fotografie (3)