Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Kamptal -Winzer Sax - Grüner Veltliner Alte reben Kamptal DAC Reserve 2016 0,75l

Doporučujeme! Kamptal -Winzer Sax - Grüner Veltliner Alte reben Kamptal DAC Reserve 2016 0,75l

Hrozny pro výrobu tohoto Veltlínu pocházejí z více než 40 let starých vinic vysazených na viniční trati Spiegel. Podloží je zde sprašové. Hrozny se sklízejí začátkem listopadu. Po deseti hodinách nakvášení vína na slupkách se víno lisuje a stáčí do velkých dubových sudů (nevypálených). Zde probíhá proces kvašení při teplotě 18 – 20 stupňů Celsia. Víno je dále školeno ponecháním na jemných kvasničních kalech, které se jednou týdně promíchávají. Filtrace a lahvování vína probíhá v půlce března. Tento Veltlín má pikantní aroma zralých hrušek a bílého pepře.Díky zrání ve velkých dřevěných sudech se toto víno vyznačuje mnohovrstevnatostí, je vysoce elegantní a skvěle vyvážené. Doporučujeme k tradiční rakouským pokrmům, např. Tafespitzu. Zbytkový cukr 2,6g/l, kyseliny 4,7g/l.

Dostupnost:
Skladem

290 Kč (240 Kč bez DPH)

Informace o produktu

Hrozny pro výrobu tohoto Veltlínu pocházejí z více než 40 let starých vinic vysazených na viniční trati Spiegel. Podloží je zde sprašové. Hrozny se sklízejí začátkem listopadu. Po deseti hodinách nakvášení vína na slupkách se víno lisuje a stáčí do velkých dubových sudů (nevypálených). Zde probíhá proces kvašení při teplotě 18 – 20 stupňů Celsia. Víno je dále školeno ponecháním na jemných kvasničních kalech, které se jednou týdně promíchávají. Filtrace a lahvování vína probíhá v půlce března.

Tento Veltlín má pikantní aroma zralých hrušek a bílého pepře.Díky zrání ve velkých dřevěných sudech se toto víno vyznačuje mnohovrstevnatostí, je vysoce elegantní a skvěle vyvážené. Doporučujeme k tradiční rakouským pokrmům, např. Tafespitzu.

Zbytkový cukr 2,6g/l, kyseliny 4,7g/l.

Parametry

Barva Bílé
Obsah alkoholu 13,5 %
Obsah zbytkového cukru suché
Obsah láhve 0,75 l

Fotografie (2)