Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Jamón - Jamón iberico Bellota, 30 měsíců, min 7,5kg

Zadní kýta o hmotnosti cca 7,5 kg a délce zrání 30 měsíců z černého iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva. Jamón ibérico de bellota Rodriguez představuje jeden z vrcholů světových delikates. Zcela unikátní a s ničím nesrovnatelná chuť a vůně na čerstvém vzduchu Sierry Nevady sušené šunky z černého iberské prasete proměňuje tento jamón ve skutečný klenot. José Miguel Rodriguez vybírá vlastnoručně a zdlouhavě pouze ty nejvhodnější kusy zadních kýt a po dobu tří let je bez pomocí chemickým konzervantů opečovává jako vlastní děti. Díky tomu se jeho jamóny každý rok řadí mezi absolutní špičku španělské produkce. Jelikož kýty pocházejí z iberský prasat živících se ve volném výběhu v době montanery pouze žaludy a rostlinami, má chuť i aroma tohoto jamónu výrazné žaludové tóny. Barva je tmavě rubínová, tuk je naproti tomu zářivě bílý. V průběhu dlouhého procesu zrání se většina tuků přemění na mononenasycené s blahodárnými účinky pro lidský organismus a nižší teplotou tání, která umožňuje důležitý jev tzv. pocení jamónu, kdy se v pokojové teplotě na povrchu jednotlivých plátků objevují drobné kapičky tuku dodávající každému plátku nekonečnou šťavnatost. Doba zrání 30 měsíců.
Dostupnost:
Skladem

12 840 Kč (11 165 Kč bez DPH)

Informace o produktu

  • Výrobce: Jamon

 

Zadní kýta o hmotnosti cca 7,5 kg a délce zrání 30 měsíců z černého iberského prasete živícího se v době tzv. montanery výhradně žaludy ve volném výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.

Jamón ibérico de bellota Rodriguez představuje jeden z vrcholů světových delikates. Zcela unikátní a s ničím nesrovnatelná chuť a vůně na čerstvém vzduchu Sierry Nevady sušené šunky z černého iberské prasete proměňuje tento jamón ve skutečný klenot. José Miguel Rodriguez vybírá vlastnoručně a zdlouhavě pouze ty nejvhodnější kusy zadních kýt a po dobu tří let je bez pomocí chemickým konzervantů opečovává jako vlastní děti. Díky tomu se jeho jamóny každý rok řadí mezi absolutní špičku španělské produkce.

 

Jelikož kýty pocházejí z iberský prasat živících se ve volném výběhu v době montanery pouze žaludy a rostlinami, má chuť i aroma tohoto jamónu výrazné žaludové tóny. Barva je tmavě rubínová, tuk je naproti tomu zářivě bílý. V průběhu dlouhého procesu zrání se většina tuků přemění na mononenasycené s blahodárnými účinky pro lidský organismus a nižší teplotou tání, která umožňuje důležitý jev tzv. pocení jamónu, kdy se v pokojové teplotě na povrchu jednotlivých plátků objevují drobné kapičky tuku dodávající každému plátku nekonečnou šťavnatost.

Doba zrání 30 měsíců.

 

Recenze

Osobních údajů

Recenze

Nebyla přidána žádná recenze.