Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Wine Bar s.r.o. Menu

Crémant

Crémant je označení pro šumivá vína vyrobená tradiční šampaňskou metodou kvašení vína v láhvi na území Francie, mimo oblast Champagne. Crémant musí splňovat apelační podmínky oblasti dané oblasti. V Alsasku se smí vyrábět z hroznů odrůd Riesling, Pinot blanc, Pinot noir, Pinot gris, Auxerrois a Chardonnay.

Dle cukernatosti rozlišujeme u šumivých vín tyto kategorie:

Brut Nature 0–3g cukru/litr (bez přidaného cukru)

Extra Brut 0–6g cukru/litr

Brut 0–12g cukru/litr

Extra Dry, Extra Sec, Extra seco – 12–17g cukru/litr

Dry, Sec, Seco – 17–32g cukru/litr

Demi-Sec, Semi-seco – 32–50g cukru/litr

Doux, Sweet, Dulce – více než 50g cukru/litr